Boliebollen Webshop

(Één derde van de voorraad is al verkocht, OP=OP!)

Het hele jaar door krijgen we vragen van bezorgde Wageningers: “Jullie maken dit jaar toch wel Boliebollen?” Onze Boliebollen lijken in een paar jaar tijd te zijn uitgegroeid tot een fenomeen in Wageningen en omstreken.

We gaan de brouwerij voor één dag op z’n kop zetten!

Maar, ieder jaar staan we toch wel een beetje in dubio. Het is voor ons veel makkelijker om duizenden liters bier te brouwen dan duizenden oliebollen te bákken. Daarom moeten we ieder jaar even achter de oren krabben, gaan we het écht doen?

Onze oliebollen zijn een ware traktatie. Gemaakt naar geheim recept van meesterbakker Ruud Bottemanne zijn vele Wageningers sinds jaar en dag bekend met de Moliebollen van de Molenmarkt. In onze brouwerij gebruiken we hetzelfde recept en daarnaast wellen we de rozijnen in Bokbier, vandaar dat we ze Boliebollen noemen.

Als we Boliebollen gaan maken dan zijn onze gasten blij én zijn we zelf óók verzekerd van een feestelijke jaarsovergang. We gaan het dit jaar dus weer doen en zijn met de voorbereidingen gestart! We gaan 31 december de brouwerij omtoveren tot bakkerij! (Zie veelgestelde vragen hieronder)

Vergeet niet een mooie fles (of 2) te bestellen om te proosten!

En vergeet niet om bier mee te bestellen! Verzeker jezelf van het lekkerste, lokale bier om op oudjaarsavond te proosten! 🍻🌾

Info & Veelgestelde vragen

  • We bakken Boliebollen vers op dinsdag 31 december van 9 tot 15u
  • Ophalen Boliebollen dinsdag 31 December van 9 tot 15:30u
Is reserveren nodig?

We gaan de hele dag oliebollen bakken maar de aantallen zijn beperkt tot enkele duizenden. Vorige keer is meer dan de helft van de oliebollen in de voorverkoop verkocht.
Reserveren in de voorverkoop lijkt niet nodig, maar als je zekerheid wilt dan koop je toch alvast wat Boliebollen in de webshop. Bestel ook een paar lekkere flessen bier want je wilt bij die lekkerste Bolliebollen toch het nieuwe jaar inluiden met het lekkerste bier!

Hoe lokaal zijn de Boliebollen?

We bakken met lokale granen van Molen de Vlijt die haar granen uit de regio betrekt. Net als bij onze bieren is dit een heerlijke manier om je landschap hier in de omgeving te steunen!

Maken jullie ook weer glutenvrije Boliebollen?

Helaas gaat het ons dit jaar niet lukken om glutenvrije oliebollen te maken. Dit jaar bakken we de Boliebollen met een bijna nieuw team waardoor we deze extra uitdaging én verantwoordelijkheid er niet bij kunnen nemen.

Zijn jullie Boliebollen vegan?

Sorry, onze Boliebollen bevatten ei en zijn niet vegan.

Kan ik de Boliebollen invriezen?

Onze Boliebollen kunnen prima ingevroren worden en blijven zo maandenlang goed. Doe de Boliebollen diepvrieszak. Ontdooien in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 minuten. Eventueel kan ontdooien ook in een koekenpan met een deksel erop en een zacht pitje eronder. Om de 5 minuten omkeren en na 15 tot 20 minuten zijn ze knapperig en verrukkelijk.

Kan ik de Boliebollen ‘oppiepen’?

Onze Boliebollen kunnen heel lekker opgepiept worden. Doe de Boliebollen in een koekenpan met een deksel erop en een zacht pitje eronder. Na 5 tot 7 minuten zijn ze knapperig en verrukkelijk.